• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Stekt lammehjerte med chili

30. januar 2015

Lammehjerte er noe av det mest næringsrike du kan spise. Godt er det også.

Det er kanskje mange som rynker på nesen når jeg nevner lammehjerte. Det er det overhodet ingen grunn til. Lammehjerte (som er innmat) smaker omtrent som vanlig muskelkjøtt som folk flest vanligvis spiser. Det smaker litt mer kjøtt, men smaken er ellers ganske lik. Det som ofte smaker annerledes er lever og nyrer. Jeg liker også det, men jeg skjønner at mange synes den type innmat smaker litt rart.

Lammehjerte (og hjerte generelt) er rik på vitaminer og mineraler. Jeg kan bl.a nevne sink, jern, selen, magnesium, B-vitaminer, vitamin A og Q10. Q10 er et vitaminlignende stoff som fungerer som antioksidant. Dette stoffet er nødvendig for energiproduksjonen i kroppen og blir solgt til høy pris i butikken. Fordelen med å få det gjennom lammehjerte, er prisen. Jeg kjøpte lammehjerte til 30 kr/kg. Jeg kjøpte da 10 kg til 300 kr, som er veldig billig.

Jeg liker best et hjerte som er rødt/rosa på innsiden. For å få til det, så trenger du ikke å steke hjertet så veldig lenge. Et stykke som er ca 1 cm tykt, kan stekes på middels varme i ca 2 minutter. Du må nesten prøve deg frem for å få det resultatet du ønsker.

Tilbehør kan være en salat eller potetmos. Oppskrift på potetmos finner du her.

Stekt lammehjerte med chili
 
Print
Forberedelse
15 Minutter
Koke-/steketid
5 Minutter
Total tid
20 Minutter
 
Ingredienser
  • 2 stk hjerte
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk chili
  • 2 ss sitron- eller limesaft
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts timian
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • Litt olivenolje
Instruksjoner
  1. Rens hjeret for hjerteklaffer, hinner og blod. Del så hjertet opp i stykker.
  2. Finhakk chili, hvitløk og bland dette sammen med krydder og urter og tilsett litt olivenolje og sitronsaft.
  3. Smør hjertene inn med blandingen og la det ligge på benken i noen timer (gjerne over natten i kjøleskap).
  4. Stek hjertene i ca 3 minutter på hver side, middels varme. Det er best om de er litt rød/rosa i midten.
  5. Kan serveres med en salat, eller en god stappe av rotgrønnsaker.
3.2.2925

Se også:

stekt ris med kyllingStekt ris med kylling

Filed Under: Kjøtt, Middag

Populære oppskrifter

  • Koke kålKoke kål
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Dressing til salatDressing til salat
  • Hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • Steke hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • Hjemmelaget kjøttkaker med eggHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Saus til biffSaus til biff
  • Hjemmelaget surkål (fermentert)Hjemmelaget surkål (fermentert)
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • Hjemmelaget guacamoleHjemmelaget guacamole
  • Mating av surdeigMating av surdeig
  • Sunne brownies på under 5 minutterSunne brownies på under 5 minutter
  • Hjemmelaget pizzasaus uten kokingHjemmelaget pizzasaus uten koking
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2022 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in