• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Google+
    • Twitter
  • Arkiv

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Hjemmelaget potetmos

25. februar 2014


Hjemmelaget potetmos
 
Print
Forberedelse
10 Minutter
Koke-/steketid
15 Minutter
Total tid
25 Minutter
 
Av: Vegard
Type oppskrift: Tilbehør til middag
Serveringer: 2
Ingredienser
  • 500 gram poteter (f.eks mandelpotet)
  • 1 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • Salt og pepper
  • Hakket gressløk/kruspersille
Instruksjoner
  1. Skrell potetene og skjær dem i små biter (reduserer koketiden når bitene er små).
  2. Kok dem helt møre og bløte i vann (små biter tar under 15 minutter).
  3. Hell av vannet og la potetene ligge i kjelen i ca 1 minutt.
  4. Mos motetene med en potetstapper (eller en knivmaskin om du har det på kjøkkenet).
  5. Hell på fløte og smør.
  6. Tilsett salt og pepper etter behov.
  7. Finhakk gressløk/kruspersille og bland inn.
Notat
Bruker du søtpotet, så får du en herlig oransje stappe. Smaken blir også litt annerledes pga sødmen i søtpotet.
3.2.2310

Se også:

bondeomelett med søtpotet og mozzarellaBondeomelett med søtpotet og mozzarella hjemmelaget fiskegratengHjemmelaget fiskegrateng hjemmelaget blomkålsuppeHjemmelaget blomkålsuppe med bacon

Filed Under: Middag, Tilbehør

Trackbacks

  1. Biff med potetmos og asparges - Matbok.no sier:
    1. oktober 2014, kl. 06:51

    […] Jeg pleier å krydre kjøttet med salt, pepper og litt chilimix. Da får du en ørliten sterk smak på kjøttet. Ellers så lager jeg potetstappe av både «vanlige» hvite poteter, og litt søtpotet. Bare søtpotet går også, men smaken er kanskje ikke for alle. Husk å sette på potetene tidlig, siden de trenger lengst tid på å bli klar. Oppskrift på potetstappe finner du her. […]

  2. Stekt lammehjerte med hvitløk og chili - renereHelse.no sier:
    4. mars 2015, kl. 11:41

    […] Kan serveres med en salat, eller en god stappe av rotgrønnsaker. Oppskrift finner du her. […]

Populære oppskrifter

  • Koke kålKoke kål
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • Steke hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • Hjemmelaget kjøttkaker med eggHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • Saus til biffSaus til biff
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Dressing til salatDressing til salat
  • Hjemmelaget surkål (fermentert)Hjemmelaget surkål (fermentert)
  • Hjemmelaget guacamoleHjemmelaget guacamole
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • Sunne brownies på under 5 minutterSunne brownies på under 5 minutter
  • Hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Koke høneKoke høne
  • Hjemmelaget pizzasaus uten kokingHjemmelaget pizzasaus uten koking
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2021 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in