- 500 gram poteter (f.eks mandelpotet)
- 1 dl matfløte
- 2 ss smør
- Salt og pepper
- Hakket gressløk/kruspersille
- Skrell potetene og skjær dem i små biter (reduserer koketiden når bitene er små).
- Kok dem helt møre og bløte i vann (små biter tar under 15 minutter).
- Hell av vannet og la potetene ligge i kjelen i ca 1 minutt.
- Mos motetene med en potetstapper (eller en knivmaskin om du har det på kjøkkenet).
- Hell på fløte og smør.
- Tilsett salt og pepper etter behov.
- Finhakk gressløk/kruspersille og bland inn.
[…] Jeg pleier å krydre kjøttet med salt, pepper og litt chilimix. Da får du en ørliten sterk smak på kjøttet. Ellers så lager jeg potetstappe av både «vanlige» hvite poteter, og litt søtpotet. Bare søtpotet går også, men smaken er kanskje ikke for alle. Husk å sette på potetene tidlig, siden de trenger lengst tid på å bli klar. Oppskrift på potetstappe finner du her. […]