• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Pannekaker uten melk laget på surdeig

19. desember 2014

Lager du pannekaker uten melk på surdeig, så får du en sunnere rett som smaker det samme som vanlige pannekaker.

Jeg er glad i surdeig, og det er noe jeg bruker flere ganger i uka. Oppskrift på surdeig finner du her.

Jeg er også glad i pannekaker uten melk. Siden vanlige pannekaker ikke er så veldig sunt, så finnes det et bedre alternativ: surdeigspannekaker.

Surdeigspannekaker er like lett å steke som vanlige pannekaker. Det er også like lett å blande sammen røren. Det eneste du trenger er litt planlegging. Surdeigspannekaker smaker også som vanlige pannekaker. Jeg er sikker på at alle i huset vil elske disse pannekakene.

Fordelen med å bruke surdeig er at surdeigen bryter ned omtrent alt som er ugunstig i melet. Det gjør også at det ferdige produktet blir lettere fordøyelig for kroppen og at næringsinnholdet øker.

«Ulempen» med surdeig, er at du må planlegge litt i forkant. Siden et surdeigsprodukt bør stå i minst 12 timer på kjøkkenbenken og gjære, så kan du ikke bare diske opp noe på impuls. Når jeg lagde surdeigspannekaker, så visste jeg allerede på tirsdag at vi skulle ha dette på onsdag. Da satt jeg hovedbasen på tirsdagskveld, og la i resten rett før middag på onsdag. Enkelt og greit.

Under finner du oppskrift på sunne pannekaker uten melk laget av surdeig.

Pannekaker uten melk laget på surdeig
 
Print
Forberedelse
12 Timer
Koke-/steketid
20 Minutter
Total tid
12 Timer 20 Minutter
 
Ingredienser
  • 300 gram speltmel
  • 4 dl vann
  • 2 ss surdeigsstarter
  • 4 egg
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts tørket ingefær
  • ½ ts salt
  • 1 ts natron
Instruksjoner
  1. Bland sammen vann, mel og surdeigsstarter. La stå i 12-24 timer i romtemperatur.
  2. Bland så inn resten av ingrediensene.
  3. Bruk smør eller kokosolje for smøring i pannen.
  4. Stekes i panne, ca 3 minutter på første side, så ca 1 minutt på andre side. Middels varme.
3.2.2807

Se også:

Grove pannekakerGrove pannekaker grov pizzabunnGrov pizzabunn av surdeig (uten gjær) rislapper uten melRislapper uten mel

Filed Under: Frokost og lunsj, Middag, Småretter, Vegetar

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in