Grov pizzabunn av surdeig er hakket sunnere enn «vanlig» pizzabunn. Har du surdeig stående, er det lekende lett.
Pizza er noe «alle» vet hva er. Men, det er ikke alle som vet hvordan man lager bunnen av en pizza. Fyllet er enkelt, men pizzabunnen kan være litt vanskeligere….tror mange. Faktum er at det er særdeles enkelt. Har du en eltemaskin, så går jobben av seg selv. Hvis ikke, så elter du for hånd.
Forskjellen på hjemmelaget grov pizzabunn av surdeig, og hjemmelaget pizzabunn som er laget med gjær, er hevetiden. Surdeigspizza krever mye lenger hevetid enn en pizza med gjær. Planlegger du pizza på en lørdag, så sett deigen på fredag, og la den stå tildekt på kjøkkenbenken over natten. Den kan gjerne stå opptil 24 timer om du ønsker det.
Lurer du på hva surdeig er, så har jeg skrevet om det før. Ta en titt, og se hvor enkelt det er å lage. Det eneste du trenger er litt tid.
Under finner du oppskrift på hjemmelaget grov pizzabunn laget av surdeig. Del den gjerne med andre.
- 2 ss surdeig
- 50 gram hvetemel
- 150 gram sammalt hvete
- 50 gram spelt
- 50 gram sammalt rug (totalt er det ca 300 gram mel. Ønsker du finere deig, så kan du bruke mer hvetemel, og mindre rug og sammalt hvete).
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- Krydder etter ønske (pepper, chili, gurkemeie, spisskummen osv.)
- ca 2 dl vann
- Bland først surdeig med vann, slik at det blir som en saus.
- Legg i resten av tørrvarene.
- Legg i vann, litt og litt. Deigen skal være litt fuktig, men ikke klissete (ikke sikkert du trenger 2 dl vann. Det kommer an på hvilken melsort du bruker).
- Elt i ca 10-15 minutter.
- La stå tildekt på kjøkkenbenken over natten (alt fra 10-20 timer). Du vil etter hvert se at deigen begynner å boble litt. Det er et godt tegn.
- Kjevle ut deigen.
- Legg på eventuelt fyll, ost osv.
- Stekes i ca 10-12 minutter på 250 grader.
Hei! Litt rart spørsmål, men skal man steke bunnen før man har på fyllet? Tenkte å prøve meg på oppskriften i morgen 🙂
Hei, jeg skjønner godt du spør om dette, siden det ikke står noe om fyll og ost (har oppdatert oppskriften nå). Kjevle ut bunnen, legg på fyll og så kan du steke 🙂