• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Grov pizzabunn av surdeig (uten gjær)

17. februar 2014

Grov pizzabunn av surdeig er hakket sunnere enn «vanlig» pizzabunn. Har du surdeig stående, er det lekende lett.

Pizza er noe «alle» vet hva er. Men, det er ikke alle som vet hvordan man lager bunnen av en pizza. Fyllet er enkelt, men pizzabunnen kan være litt vanskeligere….tror mange. Faktum er at det er særdeles enkelt. Har du en eltemaskin, så går jobben av seg selv. Hvis ikke, så elter du for hånd.

Forskjellen på hjemmelaget grov pizzabunn av surdeig, og hjemmelaget pizzabunn som er laget med gjær, er hevetiden. Surdeigspizza krever mye lenger hevetid enn en pizza med gjær. Planlegger du pizza på en lørdag, så sett deigen på fredag, og la den stå tildekt på kjøkkenbenken over natten. Den kan gjerne stå opptil 24 timer om du ønsker det.

Lurer du på hva surdeig er, så har jeg skrevet om det før. Ta en titt, og se hvor enkelt det er å lage. Det eneste du trenger er litt tid.

Under finner du oppskrift på hjemmelaget grov pizzabunn laget av surdeig. Del den gjerne med andre.

Grov pizzabunn av surdeig (uten gjær)
 
Print
Forberedelse
15 Minutter
Koke-/steketid
10 Minutter
Total tid
25 Minutter
 
Denne er laget på surdeig. Holder til én pizza.
Av: Vegard
Type oppskrift: Pizzabunn
Serveringer: 3
Ingredienser
  • 2 ss surdeig
  • 50 gram hvetemel
  • 150 gram sammalt hvete
  • 50 gram spelt
  • 50 gram sammalt rug (totalt er det ca 300 gram mel. Ønsker du finere deig, så kan du bruke mer hvetemel, og mindre rug og sammalt hvete).
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • Krydder etter ønske (pepper, chili, gurkemeie, spisskummen osv.)
  • ca 2 dl vann
Instruksjoner
Har du eltemaskin, så putt alt i den:
  1. Bland først surdeig med vann, slik at det blir som en saus.
  2. Legg i resten av tørrvarene.
  3. Legg i vann, litt og litt. Deigen skal være litt fuktig, men ikke klissete (ikke sikkert du trenger 2 dl vann. Det kommer an på hvilken melsort du bruker).
  4. Elt i ca 10-15 minutter.
  5. La stå tildekt på kjøkkenbenken over natten (alt fra 10-20 timer). Du vil etter hvert se at deigen begynner å boble litt. Det er et godt tegn.
  6. Kjevle ut deigen.
  7. Legg på eventuelt fyll, ost osv.
  8. Stekes i ca 10-12 minutter på 250 grader.
Notat
Vil du ha en finere (lysere) deig, så øk mengden hvetemel, og reduser mengden av sammalt hvete og rug.
3.2.2310

Se også:

grov pizzabunnGrov pizzabunn med krydder og tørrgjær surdeigSurdeig (starter/kultur) pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig

Filed Under: Bakervare, Diverse bakervare, Middag, Pizza

Comments

  1. Vera says

    16. april 2014 at 17:21

    Hei! Litt rart spørsmål, men skal man steke bunnen før man har på fyllet? Tenkte å prøve meg på oppskriften i morgen 🙂

    • Vegard says

      17. april 2014 at 07:54

      Hei, jeg skjønner godt du spør om dette, siden det ikke står noe om fyll og ost (har oppdatert oppskriften nå). Kjevle ut bunnen, legg på fyll og så kan du steke 🙂

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in