• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Google+
    • Twitter
  • Arkiv

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Brokkoli og tomat med hvit saus og mandeldryss

15. august 2014

Brokkoli og tomat med hvit saus toppet med et  herlig slør av mandler.

Av og til skal det ikke så mye til for å lage en enkel rett. Og av og til kan en rett være så enkel at en rett gjerne kan bli degradert til tilbehør. Brokkoli med hvit saus kan fint spises alene, både som lunsj og middag, men den passer også ypperlig som tilbehør til middag.

Bare så det er sagt: denne retten er svært sunn og rik på vitaminer og mineraler. Den har et høyt kalsiuminnhold (pga mandler og brokkoli), og tomatene, brokkolien og mandlene bidrar sannsynligvis gunstig i forhold til arteriene og hjertet. Brokkoli og tomat i kombinasjon er også sannsynligvis gunstig i forhold til forebygging av kreft. Her er det masse digg. Jeg lesser på med 1 kg brokkoli og 4 tomater.

Brokkoli med hvit saus

Brokkoli og tomater med hvit saus og mandeldryss

Best er det selvfølgelig når en bruker norsk brokkoli og norske tomater. Selv om norske tomater i vintersesongen er vanskelig å få tak i, er det dessverre langt i fra alle butikker som selger dette. Hvis det ikke finnes der du bor, så spør din lokale kjøpmann om han/hun kan ta inn dette. Her vi bor er det – meg bekjent – kun Coop Obs som tar inn norske tomater om vinteren.

I tillegg til brokkoli og tomat har jeg en hvit løksaus med mandler som pynt. Friske farger, velsmakende og veldig sunt.


Brokkoli med hvit saus
 
Print
Forberedelse
20 Minutter
Koke-/steketid
20 Minutter
Total tid
40 Minutter
 
Av: Ørjan
Ingredienser
  • 1 kg brokkoli
  • 4 tomater
  • 100 g mandler
  • 2 ss olje
  • 1 liten løk
  • 30 g hvetemel
  • 5 dl h-melk
  • salt
  • olje til smøring
Instruksjoner
  1. Vask tomatene og brokkolien og del i biter
  2. Kok brokkolien i lettsaltet vann i 3 minutter (pass på tiden!)
  3. Finhakk mandlene i en foodprosessor (el. lign.)
  4. Smør en ildfast form med olje og legg i brokkoli og tomater. Stek i 10 minutter ved 180 'C mens du begynner på den hvite sausen.
  5. Stek hakket løk i en stekepanne/kasserolle til den er gyllen.
  6. Ta pannen av platen og tilsett melet. Bland mel og løk.
  7. Sett pannen tilbake på platen, og tilsett melk under konstant omrøring. Hell i litt og litt melk.
  8. Tilsett salt og la det småputre i ca 5 minutter under jevnlig omrøring.
  9. Når forma i ovnen har stått i 10 minutt, tar du den ut og heller den hvite sausen over. Dryss mandlene over til slutt.
  10. Sett forma inn i ovnen igjen, og stek videre på 180 grader i 10 minutt.
Næringsinnhold
Kalorier: 69 kcal pr 100 g. Fett: 4,2 % Mettet fett: 0,6 % Karbohydrater: 3,9 % Sukker: 2,7 % Fiber: 2,6 % Protein: 3,9 %
3.2.2708

Se også:

hjortesteikHjortesteik med fløtesopp og tomat hvit sjokoladeDeilig hvit “sjokolade” lun potetsalatLun potetsalat med tomat og feta

Filed Under: Frokost og lunsj, Middag, Småretter, Vegetar

Populære oppskrifter

  • Koke kålKoke kål
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • Steke hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • Hjemmelaget kjøttkaker med eggHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • Saus til biffSaus til biff
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Dressing til salatDressing til salat
  • Hjemmelaget surkål (fermentert)Hjemmelaget surkål (fermentert)
  • Hjemmelaget guacamoleHjemmelaget guacamole
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • Sunne brownies på under 5 minutterSunne brownies på under 5 minutter
  • Hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Koke høneKoke høne
  • Hjemmelaget pizzasaus uten kokingHjemmelaget pizzasaus uten koking
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2021 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in