• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Deilig hvit «sjokolade»

31. januar 2016

«Sjokolade» med kokos. En nydelig snack som passer perfekt etter middagen.

hvit sjokolade-øverst-innlegg

Det kan sies med en gang at dette strengt tatt ikke er sjokolade. Den inneholder ingen kakao. Men, den ligner på sjokolade, og den smaker litt som hvit sjokolade. I tillegg er den sunnere enn vanlig hvit sjokolade du får kjøpt i butikken.

Smaken kan minne litt om Bounty (sjokolade med kokossmak). Egentlig så har jeg aldri vært så veldig glad i Bounty, men den «sjokoladen» jeg har laget her, synes jeg smakte veldig godt. Denne oppskriften er noe søt, så det passer med et par biter om gangen. Du kan selvsagt redusere lønnesirupen, men dette er noe du får prøve ut selv.

Husk også å bruke en god kjøkkenmaskin med skarpe kniver. Ikke bruk blender. Det kan fort bli vanskelig.

Oppbevaring er i fryser eller kjøleskap. Står den for lenge i romtemperatur, så blir den fort klissete. Den blir ikke steinhard i fryseren, så det går fint å oppbevare den der rett før du skal servere den.

Under finner du detaljert fremgangsmåte på hvordan du lager hvit «sjokolade.»

Hvit sjokolade
 
Print
Forberedelse
10 Minutter
Koke-/steketid
Total tid
10 Minutter
 
Av: Vegard
Ingredienser
  • 0,5 dl lønnesirup
  • 160 gram kokosmasse
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • ⅛ ts salt
Instruksjoner
  1. Kjør kokosmassen i en kjøkkenmaskin i noen få minutter. Etter hvert blir den deigete.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og kjør de godt i maskinen.
  3. Press deigen ned i bar-former eller en kakeform og kutt opp til barer/stykker senere.
  4. Et tips kan være å sette den i fryseren i ca 45 minutter før du kutter den opp. Da blir det lettere å skjære.
3.4.3177

Se også:

sunne sjokoladekulerSunne sjokoladekuler Brokkoli med hvit sausBrokkoli og tomat med hvit saus og mandeldryss fudge browniesFudge brownies av den sunne sorten

Filed Under: Dessert og kaffemat, Småretter

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in