Grov pizzabunn lager du på under 15 minutter.
En skikkelig grov pizzabunn er veldig enkelt å lage. Du blander mel, vann og gjær, og du er omtrent ferdig. Husk at du kan bruke så mye grovt du bare orker, men det kan være greit med litt hvetemel for å få deigen til å lettere holde sammen. Til mer hvetemel, til bedre lim.
Jeg tilsetter også krydder i selve pizzadeigen. Da får du den gode kryddersmaken fordelt over hele pizzaen, og ikke bare i fyllet.
Bruker du eltemaskin, og du elter lenge (over 10 minutter), så kan du godt redusere temperaturen på vannet du blander i. Eltingen skaper friksjon som gjør at deigen blir varmere av seg selv.
Personlig liker jeg best å elte og kna grov pizzabunn for hånd, siden jeg sparer tid og oppvask. Denne deigen er også så lett å jobbe med, så det er overhodet ingen problem.
- 75 gram hvetemel
- 125 gram sammalt hvete
- 50 g havregryn/mel
- 50 gram rug eller bygg
- 1 ts salt
- ⅓ pakke tørrgjær (bruk gjerne pizzagjær)
- Krydder (f.eks chili, pepper og spisskummen)
- Vann, ca 2-3 dl, lunkent
- Bland halvparten av det tørre i en bolle.
- Tilsett halvparten av vannet. Bland godt sammen.
- Tilsett resten av det tørre og resten av vannet. Bland først godt med en sleiv.
- Når deigen begynner å bli litt fast, så knar du videre med hendene.
- Ta etter hvert deigen ut av bollen, og kna og elt videre på kjøkkenbenken. Jobb med deigen i et par minutter til den er fin og fast.
- Deigen skal ikke være klissete. Tilsett eventuelt mer mel.
- Legg deigen tilbake i bollen, og kle med plastfolie. Sett bollen i vasken, og fyll opp noen cm med litt varmt vann i vasken slik at bollen varmes litt opp.
- La heve i minst 40 minutter.
- Kjevles ut på benken, og fylles med det du måtte ønske.
- Stekes på 250 grader, midt i ovnen, 11-12 minutter.
[…] = window.adsbygoogle || []).push({}); Før du begynner, så sørg for at du har pizzabunn tilgjengelig. Helst hjemmelaget pizzabunn. Pizzasaus kan du lage […]