• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Grov pizzabunn med krydder og tørrgjær

11. april 2014

Grov pizzabunn lager du på under 15 minutter.

En skikkelig grov pizzabunn er veldig enkelt å lage. Du blander mel, vann og gjær, og du er omtrent ferdig. Husk at du kan bruke så mye grovt du bare orker, men det kan være greit med litt hvetemel for å få deigen til å lettere holde sammen. Til mer hvetemel, til bedre lim.

Jeg tilsetter også krydder i selve pizzadeigen. Da får du den gode kryddersmaken fordelt over hele pizzaen, og ikke bare i fyllet.

Bruker du eltemaskin, og du elter lenge (over 10 minutter), så kan du godt redusere temperaturen på vannet du blander i. Eltingen skaper friksjon som gjør at deigen blir varmere av seg selv.

Personlig liker jeg best å elte og kna grov pizzabunn for hånd, siden jeg sparer tid og oppvask. Denne deigen er også så lett å jobbe med, så det er overhodet ingen problem.

Grov pizzabunn (med tørrgjær)
 
Print
Forberedelse
15 Minutter
Koke-/steketid
11 Minutter
Total tid
26 Minutter
 
Holder til én pizza. Huskeregel: ca 300 gram mel pr pizza.
Av: Vegard
Type oppskrift: Pizza
Serveringer: 3
Ingredienser
  • 75 gram hvetemel
  • 125 gram sammalt hvete
  • 50 g havregryn/mel
  • 50 gram rug eller bygg
  • 1 ts salt
  • ⅓ pakke tørrgjær (bruk gjerne pizzagjær)
  • Krydder (f.eks chili, pepper og spisskummen)
  • Vann, ca 2-3 dl, lunkent
Instruksjoner
  1. Bland halvparten av det tørre i en bolle.
  2. Tilsett halvparten av vannet. Bland godt sammen.
  3. Tilsett resten av det tørre og resten av vannet. Bland først godt med en sleiv.
  4. Når deigen begynner å bli litt fast, så knar du videre med hendene.
  5. Ta etter hvert deigen ut av bollen, og kna og elt videre på kjøkkenbenken. Jobb med deigen i et par minutter til den er fin og fast.
  6. Deigen skal ikke være klissete. Tilsett eventuelt mer mel.
  7. Legg deigen tilbake i bollen, og kle med plastfolie. Sett bollen i vasken, og fyll opp noen cm med litt varmt vann i vasken slik at bollen varmes litt opp.
  8. La heve i minst 40 minutter.
  9. Kjevles ut på benken, og fylles med det du måtte ønske.
  10. Stekes på 250 grader, midt i ovnen, 11-12 minutter.
Notat
Du kan bruke ½ pakke gjær. Faren er at det KAN bli litt gjærsmak på deigen (stort sett ikke noe problem). Fordelen er at den hever litt mer. Dette må du prøve selv.
3.2.2310

Se også:

grov pizzabunnGrov pizzabunn av surdeig (uten gjær) hjemmelaget pizzaHjemmelaget pizza med oliven og tomat

Filed Under: Middag, Pizza

Trackbacks

  1. Hjemmelaget pizza med oliven og tomat - Matbok.no sier:
    25. april 2014, kl. 12:29

    […] = window.adsbygoogle || []).push({}); Før du begynner, så sørg for at du har pizzabunn tilgjengelig. Helst hjemmelaget pizzabunn. Pizzasaus kan du lage […]

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in