Enchiladas med kylling, ost og paprika er utrolig enkelt å lage. Perfekt til helgekosen.
For de av dere som ikke vet hva enchiladas er eller har smakt det før (første gang jeg smakte det var i fjor), så er det altså en rett bestående av tortillalefser fylt med diverse mat. Dette kan f.eks være ost, kjøtt, og ulike grønnsaker. Det vanlige slik jeg har forstått det, er å bruke kylling, papira og ost som en minimum. Derfor har jeg valgt å vise dere en oppskrift
bestående av nettopp det; kylling, paprika og ost. For de av dere som liker å vite hvor de ulike retten kommer fra, så er altså enchiladas opprinnelig fra Mexico. Så da vet du DET.
Enchiladas er perfekt som helgekos, men den fungerer selvsagt også utmerket til lunsj eller matpakke. Det er enkelt å lage, og du kan fint legge de i kjøleskap når du har gratinert de i ovnen.
Lager du en salat ved siden av, og kanskje en god dip, så har du et måltid du sent vil glemme. Kylling, ost og paprika er kun et forslag. Du kan selvsagt bruke akkurat det du ønsker selv. Putt i det du liker best.
En stor fordel med denne retten, er hvor enkelt alt er. Det er kun noen få ingredienser, og du er ferdig på under halvtimen. Dette er også mat som «alle» liker. Og det er digg.
Se under for oppskrift på enchiladas med kylling, ost og paprika. Hvis du liker oppskriften, så del den gjerne ved å klikke på symbolene til venstre eller de som ligger under selve oppskriften. Legg gjerne igjen en kommentar også.
- 8 Tortillalefser
- En hel kylling
- 3 paprika (gjerne i forskjellige farger)
- 1 dl fløte
- 300 gram revet ost
- Salt og pepper
- Skjær / riv opp kyllingen i små biter / strimler.
- Skjær opp paprika.
- Stek kylling og paprika i panne noen minutter. Hell over fløte, salt og pepper.
- Legg det som er i pannen over på tortillalefsene.
- Legg ost på toppen, og rull sammen tortillalefsene.
- Legg disse i en ildfast form, og legg ost på toppen. Osten fungerer som lim for å holde igjen tortillalefsene. Kan også bruke tannpirker.
- Stekes i ovn på 180 grader i 8-10 minutter.
Inspirasjon er hentet fra Eyvind Hellstrøm.
[…] salsaen passer godt til f.eks dipp, men også utmerket godt i enchiladas. Smør salsaen på utsiden eller legg det inni selve lefsa, og du har en svært smaksrik […]