• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Hjemmelaget hamburgerbrød

5. mars 2014

Hjemmelaget hamburgerbrød smaker mye bedre enn den du kjøper. Enkelt og greit.

Når du skal lage hjemmelaget hamburgerbrød, så er det viktig at deigen får heve nok. Til mer den hever, til mer luftig blir hamburgerbrødene. I oppskriften under, bruker jeg både sammalt hvete og spelt. Du kan selvsagt bytte ut dette med f.eks kun hvitt hvetemel. Resultatet er en finere deig, men også litt mindre sunt.

Når du skal tilsette melk og vann, så pass på at det verken er iskaldt eller glovarmt. Husk også at til mer du elter, til lavere temperatur trenger du på vann og melk.  Grunnen er at lang eltetid (i maskin) gir en varmere deig pga friksjon. Elting i 15 minutter tilsier derfor at man godt kan bruke en temperatur som er mellom iskaldt og lunkent.

Her er også en god oppskrift på verdens beste hamburgerbrød.

Hjemmelaget hamburgerbrød
 
Print
Forberedelse
45 Minutter
Koke-/steketid
10 Minutter
Total tid
55 Minutter
 
Holder til ca 6 hamburgerbrød
Av: Vegard
Type oppskrift: Hamburger
Serveringer: 3
Ingredienser
  • 1,25 dl melk
  • 0,5 dl vann
  • ½ ts sukker
  • ½ ts salt
  • Halv pose tørrgjær
  • 250 gram mel
  • 25 gram smør
Instruksjoner
  1. Legg alt i eltemaskin, unntatt smør og det flytende. Bland godt i noen sekunder.
  2. Tilsett det flytende (melk og vann) og elt i ca 10 minutt.
  3. Tilsett så smøret, og elt dette godt inn.
  4. Når smøret er godt inn i deigen, la deigen heve i minst 30 minutter. Tildekk med plastfolie og sett beholderen med deigen i varmt vann (kan også settes på benken, uten vann).
  5. Del så opp deigen i 6 like store deler.
  6. Trill som boller, og trykk de flate på stekebrettet.
  7. Etterheves i ca 30 minutter.
  8. Pensle med lunkent vann og legg på sesamfrø om ønskelig.
  9. Stekes på 225 grader i ca 10 minutter.
Notat
Du kan selvsagt bytte ut melet til hva du selv ønsker. Mer hvitt mel = finere brød.
3.2.2310

Se også:

grov pizzabunnGrov pizzabunn av surdeig (uten gjær) hjemmelaget knekkebrødHjemmelaget knekkebrød hjemmelaget fiskegratengHjemmelaget fiskegrateng

Filed Under: Bakervare, Brød og rundstykker, Diverse bakervare, Middag

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in