Hjemmelaget knekkebrød er mye bedre enn de du kjøper i butikk.
Hjemmelaget knekkebrød er så utrolig mye bedre enn de du kjøper på den vanlige dagligvarebutikken. Ikke bare er de bedre og sunnere, men også ekstremt lett å lage.
I oppskriften kan du tilsette hva du vil. Ingrediensene jeg bruker er bl.a rugmel, solsikke og gresskarkjerner. Det er kun fantasien din som setter grenser. Noen har også honning i for en litt søtere smak. Personlig synes jeg vann uten noe tilsetninger er best å bruke. Da blir også knekkebrødet mer nøytralt i smak.
Når du har blandet sammen alt til en fin deig, så smøres den utover på et bakepapir eller to. Når du bruker varmluft, så kan du steke 2 brett samtidig. Det kan være lurt å bytte plass på brettene underveis.
Alt går ikke av seg selv. Husk å ta brettene ut av ovnen etter ca 20 minutter, for å dele opp knekkebrødene i ønsket størrelse. Bruk gjerne en pizzakniv.
Steketiden varierer litt. Prøv deg først frem slik som beskrevet under. Hvis resultatet blir bra første gang, så vet du at det fungerer. Hvis de blir brent, så må du enten redusere temperaturen, eller steketiden.
Liker du oppskriften på hjemmelaget knekkebrød, så del den gjerne med andre.
- 4 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 2 dl linfrø
- 2 dl solsikkefrø
- 2 dl rugmel
- 7 dl vann
- Litt salt
- Erstatt melet med maismel
- Bruk glutenfrie havregryn
- Tilsett gjerne malte mandler og nøtter
- 1 ss fiberhusk pr stekebrett
- Bland alt i en bolle og la den trekke i 10 minutter.
- Blandingen skal være våt, ikke direkte rennende, men heller ikke fast. Den må kunne smøres utover et brett, uten at det renner til alle kanter.
- Smør alt utover to stekebrett. Stek begge brettene samtidig, et øverst og et nederst i ovnen.
- Stekes først 20 minutter på 175 grader varmluft.
- Bytt plass på brettene. Dette er en fin tid å dele deigen opp i ruter, bruk gjerne et pizzahjul. Stek nye 20 minutter.
- Etter totalt 40 minutter, så setter du en sleiv i døråpningen og steker enda 20 minutter (totalt 1 time).
[…] har tidligere laget hjemmelagde knekkebrød uten søtning som også inneholder litt mel. Oppskriften jeg nå kommer med er uten mel. Når jeg kun bruker […]