• Oppskrifter
  • Tips / info
    • Bake-/koke-/steketips
    • Kraft
  • Om
    • Om innholdet
    • Hvem er vi
  • Sosiale medier
    • Facebook
    • Twitter

Matbok.no

En hverdag med rene og sunne produkter

  • Middag
    • Fisk og sjømat
    • Kjøtt
    • Pizza
    • Supper
    • Tex-Mex
    • Vegetar
  • Småretter
    • Dessert og kaffemat
    • Frokost og lunsj
    • Matpakke og turmat
    • Pålegg
    • Salater
  • Bakervare
    • Boller
    • Brød og rundstykker
    • Kjeks og kaker
    • Diverse bakervare
  • Kjøledisken
  • Tilbehør
  • Tradisjonsmat

Hjemmelaget knekkebrød

22. mars 2014

Hjemmelaget knekkebrød er mye bedre enn de du kjøper i butikk.

Hjemmelaget knekkebrød er så utrolig mye bedre enn de du kjøper på den vanlige dagligvarebutikken. Ikke bare er de bedre og sunnere, men også ekstremt lett å lage.

I oppskriften kan du tilsette hva du vil. Ingrediensene jeg bruker er bl.a rugmel, solsikke og gresskarkjerner. Det er kun fantasien din som setter grenser. Noen har også honning i for en litt søtere smak. Personlig synes jeg vann uten noe tilsetninger er best å bruke. Da blir også knekkebrødet mer nøytralt i smak.

Når du har blandet sammen alt til en fin deig, så smøres den utover på et bakepapir eller to. Når du bruker varmluft, så kan du steke 2 brett samtidig. Det kan være lurt å bytte plass på brettene underveis.

Alt går ikke av seg selv. Husk å ta brettene ut av ovnen etter ca 20 minutter, for å dele opp knekkebrødene i ønsket størrelse. Bruk gjerne en pizzakniv.

Steketiden varierer litt. Prøv deg først frem slik som beskrevet under. Hvis resultatet blir bra første gang, så vet du at det fungerer. Hvis de blir brent, så må du enten redusere temperaturen, eller steketiden.

Liker du oppskriften på hjemmelaget knekkebrød, så del den gjerne med andre.


Hjemmelaget knekkebrød
 
Print
Forberedelse
10 Minutter
Koke-/steketid
1 Time
Total tid
1 Time 10 Minutter
 
Av: Hege
Type oppskrift: Frokost/lunsj
Serveringer: 4
Ingredienser
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl rugmel
  • 7 dl vann
  • Litt salt
Glutenfri variant:
  • Erstatt melet med maismel
  • Bruk glutenfrie havregryn
  • Tilsett gjerne malte mandler og nøtter
  • 1 ss fiberhusk pr stekebrett
Instruksjoner
  1. Bland alt i en bolle og la den trekke i 10 minutter.
  2. Blandingen skal være våt, ikke direkte rennende, men heller ikke fast. Den må kunne smøres utover et brett, uten at det renner til alle kanter.
  3. Smør alt utover to stekebrett. Stek begge brettene samtidig, et øverst og et nederst i ovnen.
  4. Stekes først 20 minutter på 175 grader varmluft.
  5. Bytt plass på brettene. Dette er en fin tid å dele deigen opp i ruter, bruk gjerne et pizzahjul. Stek nye 20 minutter.
  6. Etter totalt 40 minutter, så setter du en sleiv i døråpningen og steker enda 20 minutter (totalt 1 time).
Notat
Bruk hva du har liggende. Ikke vær så nøye med nøyaktig mål.
3.2.2310

Se også:

søte knekkebrødSøte «knekkebrød» med nøtter og frø Hjemmelaget peanøttsmørHjemmelaget peanøttsmør hjemmelaget hamburgerbrødHjemmelaget hamburgerbrød

Filed Under: Bakervare, Diverse bakervare, Frokost og lunsj, Matpakke og turmat, Småretter

Trackbacks

  1. Søte "knekkebrød" med nøtter og frø - Matbok.no sier:
    26. september 2014, kl. 18:49

    […] har tidligere laget hjemmelagde knekkebrød uten søtning som også inneholder litt mel. Oppskriften jeg nå kommer med er uten mel. Når jeg kun bruker […]

  2. Rømmedipp uten rømme - Matbok.no sier:
    3. oktober 2014, kl. 12:47

    […] har jeg sluttet med for lenge siden, men dippen kan fint brukes som pålegg på f.eks hjemmelagde knekkebrød. Dippen kan også brukes som dipp hvis du lager hjemmelagde chips eller […]

Populære oppskrifter

  • dressing til salatDressing til salat
  • koke kålKoke kål
  • hvordan koke poteterHvordan koke poteter
  • Hjemmelaget tacokrydderHjemmelaget tacokrydder
  • Hjemmelaget jordbærsyltetøyHjemmelaget jordbærsyltetøy
  • Grovbrød uten frøGrovbrød uten frø
  • hel kylling i ovnSteke hel kylling i ovn
  • hjemmelagde karbonaderHjemmelagde karbonader
  • hjemmelagde kjøttkakerHjemmelaget kjøttkaker med egg
  • saus til biffSaus til biff
  • surkålHjemmelaget surkål (fermentert)
  • mating av surdeigMating av surdeig
  • biff stroganoffBiff stroganoff
  • myseMyse av kefir
  • pannekaker laget på surdeigPannekaker uten melk laget på surdeig
Matbok.no

Fokuset vårt er

  • lite raffinert sukker
  • mat fra grunnen
  • ren mat

Copyright © 2025 ·Lifestyle Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in