Ovnsbakt torsk er godt, enkelt og sunt.
Når du skal gå løs på ovnsbakt torsk, er det lurt å ta ut fisken fra fryseren i god tid før tilberedning. Legg den gjerne i kjøleskap dagen før, så får de en langsom og fin opptining.
Ovnsbakt torsk er en fin måte å tilberede fisk på. Det er også litt lettere å få i barna (som ikke liker torsk), siden du dekker den til med masse fargerike grønnsaker, sitron og pesto. Bruker du riktig mengde salt og pepper, så blir det en meget velsmakende rett.
Det er en del vann i torsken, så du vil fort merke at det samler seg en del veske i bunnen av formen. Dette er bare en fordel, og vil fungere som en slags kraft.
I forhold til grønnsakene, så er det egentlig bare å pøse på med alt du har liggende. Jeg har kun kommet med et forslag under. Flere farger (f.eks grønn, gul og rød paprika) er positivt og gir en mer delikat rett. Personlig elsker jeg oliven, og legger gjerne det ved siden av fisken.
Husk å stek fisken lenge nok. Kutter du torsken i små biter, så trenger du kanskje bare 5 minutter. Stek hele filéter i ca 15 minutter (ferdig tint).
Retten fungerer godt alene, men kan fint serveres enten med ris eller en god hjemmelaget potetmos.
Del gjerne oppskriften med andre.
- Torsk (filét, 4 stk)
- ½ brokkoli
- ½ squash
- 1 rødløk
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 paprika (bruk gjerne forskjellige farger)
- 5-6 små tomater (cherry)
- ½ sitron (kun saften)
- 3-4 ts pesto
- Olivenolje
- Salt/pepper
- Hakk opp grønnsaker i passende biter (unntatt tomat og sitron).
- Fres de i en panne med smør i 1-2 minutter. Krydre etter behov.
- Hell grønnsakene over i en ildfast form som er smurt (enten med smør eller med litt olje).
- Skjær torskefiléter i passende biter. Du kan selvsagt legge hele filéter i formen.
- Skvis på litt sitronsaft, og smør på pesto på filétene.
- Legg inn tomatene når det er ca 4-5 minutter igjen av steketiden.
- Stekes på 200 grader, i ca 15 minutter (hvis hele filéter)
[…] Les hele beskrivelsen […]